mode parijs
Blog

De beste modesteden van Europa

Ben je helemaal gek van winkelen en wil je een stedentrip plannen? Dan is het goed om te weten wat de beste modesteden van Europa zijn. In Europa zijn er vele steden waar je uitstekend kan winkelen, maar wat is nu de beste shopstad? Dit zijn waarschijnlijk Londen, Milaan, Barcelona en Parijs.

Londen

De hoofdstad van Engeland is Londen en dat is echt de ultieme shopstad.Door het grote aanbod van winkels kun je met een groot of klein budget goed terecht. Alle exclusieve merken zijn vertegenwoordigd.Als je op zoek bent naar hippe of trendy merken, dan kun je het best naar Bond Street of Savile Row gaan. In deze twee straten zijn winkels van alle bekende modehuizen aanwezig en een groot budget is een must. Andere geweldige winkelstraten zijn Oxford Street en Regent Street.

Dit zijn twee lange winkelstraten met winkels van alle bekende mainstream merken en grote warenhuizen, zoals de Primark, Liberty enHarvey Nicholls. In de wijk Kensington, buiten het stadscentrum,bevindt zich het grootste warenhuis van Londen, Harrods!

Milaan

Milaan is de stad van de mode, want vele modehuizen zijn in Milaan gevestigd. Denk dan aan merken als Armani, Prada, Versace, Dolce &Gabbana en Gucci. Milaan is ook de grootste stad van Noord-Italië.De exclusieve winkels kun je in de straat Quadriletero d’Oro vinden.

Er worden ook met regelmaat grote markten in Milaan georganiseerd, waar je als shoptoerist goed kan vertoeven en ook nog leuke kleding kan kopen.

Barcelona

Voor zomermode kan je beter terecht in Barcelona, waar de grootste winkelstraat Avenida de Portal de l’Angel is. Aan deze straat zijn alle bekende modeketens gevestigd. Een andere bekende winkelstraat is Carrer de Argenteria. In deze straat zijn ontelbaar veel kleine winkeltjes.

Als je graag een middag of ochtend wil shoppen, dan ken je terecht bij El Corte Ingles, het grootste warenhuis van Barcelona. Een andere aanrader is de shoppingmall Diagonal Mar. In Barcelona kun je terecht met een klein of groot budget. In Barcelona kan je ook een zonvakantie boeken.

Parijs

Parijs staat bekend als de stad van de liefde, maar het is ook een echte winkelstad. Parijs staat namelijk ook bekend als de stad van Fashion.De shoppers met een groot budget kunnen terecht in de straat Boulevard Haussmann, want daar vind je de haute couture. De andere bekende winkelstraat is de wereldberoemde Champs-Elysees.

We zouden bijna willen aanraden om loopschoenen mee te nemen, want zo lang is deze straat! Alle soorten en maten winkels zijn er te vinden, van kleine winkeltjes tot de bekende modehuizen en van kleine kruideniers tot grote warenhuizen. Bekende modehuizen uit Parijs zijn Dior, LouisVuitton en Chanel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *