Blog

Babykleding kopen? Dit heb je nodig! 

Babykleding kopen is misschien wel het allerleukste van de gehele zwangerschap. Heerlijk snuffelen tussen de mooiste kleertjes en fantaseren hoe jouw kleintje er straks in het nieuwe setje uit zal zien. Toch roept het ook vaak vragen op. Want welke maatjes haal je alvast in huis? Hoeveel heb je precies nodig? Een kindermerkkleding webshop vinden is tegenwoordig niet al te moeilijk. Maar wat je in je winkelmandje gooit is des te lastiger. Daarom wordt het hoog tijd om je een beetje op weg te helpen. Kun jij ook niet wachten om te gaan shoppen, maar wil je wel de juiste dingen in huis halen? In dit artikel geven we enkele essentiële tips en zetten we de dingen die je écht nodig hebt op een rijtje.

Verschillende maatjes

Wees je ervan bewust dat ieder kind anders is. In de meeste gevallen zullen baby’s de eerste maanden maat 50-56 passen, maar er zullen ook baby’s zijn die al bij maat 62 beginnen. Dit is geheel afhankelijk van de lengte en de lichaamsbouw. Daarom is het goed om niet al te veel in de allerkleinste maatjes te kopen, maar gewoon een beetje van alles wat te halen. Beperk je tot ongeveer 5 setjes in maat 50 en 5 setjes in maat 56. Zo heb je in elk geval voldoende voor de eerste weken. Indien nodig kan er altijd baby kleding bijbesteld worden. Bovendien geven mensen op kraamvisite vaak ook nog wel wat kleding.

Houd tevens rekening met de verschillende seizoenen. Wanneer je hoogzomer bent uitgerekend zal je in de eerste maatjes vast nog lange mouwen en mutsjes nodig hebben, omdat je kind zich niet goed op temperatuur kan houden. Maar vanaf maat 56-62 is het vaak toch beter om naar wat luchtigere kleding te kiezen. Hou hier goed rekening mee, anders koop je straks enorm veel kleding wat uiteindelijk niet gedragen gaat worden.

Tweedehands kopen

Sommige mensen kiezen er ook voor om veel babykleding tweedehands te kopen. Dit is een goede manier om extra veel geld te besparen op merkkleding. Op websites als Marktplaats en Vinted vind je een ruim aanbod van babykleding in alle soorten en maten. Groot voordeel is niet alleen dat je zo enorm veel geld bespaart, maar ook dat het er – vooral in de allerkleinste maatjes – vaak ook nog eens ontzettend mooi uitziet. Dit komt met name omdat de eerste maatjes vaak niet langer dan een maand worden gedragen. Hierdoor blijft het lang mooi en kan het nog prima een extra ronde mee.

Kies ook voor effen broekjes en shirtjes

Broekjes en shirtjes zijn verreweg het meest eenvoudig aan- en uit te trekken bij een pasgeboren baby. Het combineren van allerlei verschillende prints is echter geen eenvoudige opgave. Daarom is het goed om ook een aantal effen broekjes en shirtjes in huis te halen. Zo kun je verschillende combinaties maken met enkele kledingstukken. Goed voor een minimalistische kledingkast en om je kind iedere keer een geheel nieuwe look te geven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *