Blog

Online motorkleding kopen

Motorkleding is een belangrijk onderdeel naast de helm die bescherming moet bieden voor de motorrijder. Daarom zal de motorkleding aan een aantal eisen voldoen zijn: het moet bescherming bieden. Het moet in gevaarlijke situaties de schade van de val zoveel mogelijk beperken. Hiermee wordt bedoeld dat de motorrijder er met zo min mogelijk schaafwonden vanaf komt. Verder is het ook belangrijk dat de motorkleding licht en geventileerd is.

Als de motorrijder bijvoorbeeld het te warm heeft in de motorkleding, dan kan dat ook gevolgen hebben op de kwaliteit van het motorrijden. De motorrijder zal dan minder geconcentreerd rijden waardoor de kans op een ongeluk groter wordt. De motorkleding zal ook een aantal reflecterende of retro flecterende elementen moeten bevatten. Deze elementen zullen handig zijn en zeker helpen op een laat tijdstip, bijvoorbeeld in de avond of nacht. De autobestuurders zullen de motorrijder dan kunnen zien als de dimlichten op de motorkleding gaan schijnen.

De motorkleding zal ook stilstaand water moeten vermijden, hiermee wordt bedoeld dat indien er water terecht komt op de motorkleding door bijvoorbeeld regen of zweet. De motorkleding zal de vochtigheid dan ‘afweren’ dus de motorkleding moet afwerend werken tegenover vochtigheid. En als laatste belangrijke eis waar motorkleding aan moet voldoen is dat het comfortabel moet zitten. Dit is eigenlijk een van de belangrijkste eisen, want kleding moet in het algemeen comfortabel zitten anders heeft het geen zin om die kleding te dragen.

Verschillende soorten motorkleding

Er worden veel soorten motorkleding gemaakt uit veel verschillende materialen. Dit omdat motorkleding niet alleen gedragen kan worden als je op een motor of motorfiets rijdt. In de formule 1 sector waar ze in raceauto’s zitten, dragen de chauffeurs ook motorkleding. Alleen is deze motorkleding gemaakt uit verschillende materialen en zullen deze pakken ook andere elementen bevatten dan motorkleding die voor motorrijders gemaakt is. Het reflecterende element zal in de formule 1 sector bijvoorbeeld overbodig zijn omdat de bestuurder in auto’s zitten en dus niet hoeven op te vallen door middel van hun kleding in het donker.

Motorkleding kan je in verschillende vormen vinden. Je hebt bijvoorbeeld motorkleding die uit een pak bestaat. Maar je hebt ook motorkleding waar de boven- en onderkant gescheiden zijn, dus de broek is apart en het vestje is apart. De meeste motorkleding voor motorrijders bestaat verder vooral uit leer.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *