Blog

Sieraden schoonmaken

Er is niets persoonlijkers dan sieraden. Ieder sieraad vertelt zijn eigen verhaal. Ze brengen je terug naar die mooie vakantie naar de plek waar je het sieraad kocht of naar het moment dat je ten huwelijk werd gevraagd of ze doen je juist denken aan de persoon van wie ze waren die er nu niet meer is. Juist omdat sieraden vaak van grote waarde voor je zijn wil je ze, meer dan andere accessoires, mooi en glanzend houden. Hoe kun je hier nu het beste voor zorgen?

Sieraden lang mooi houden

Je houdt je sieraden het langst mooi door ze niet te dragen bij douchen of zwemmen. Ook het dragen van sieraden tijdens het sporten raden we af, transpiratie kan ervoor zorgen dat je sieraad verkleurd. Draag je kettingen en armbanden, let er dan op eerst je parfum op te spuiten en pas daarna je sieraden om te doen.

Zijn je sieraden door het dragen toch vies geworden of hebben ze hun glans verloren? Dan kun je ervoor kiezen om ze zelf schoon te maken. Wil je lang genieten van je sieraden dan zijn er twee belangrijke dingen waar je op moet letten.

  1. Materiaal van de sieraden

Allereerst is het belangrijk om te kijken waar jouw sieraad van is gemaakt. Koper vergt bijvoorbeeld een andere schoonmaak methode dan vergulde sieraden. Vergulde sieraden kunnen verschillende soorten ondergrond hebben, van zink tot rvs. Hierop wordt een laagje goud of zilver aangebracht. Afhankelijk van deze basis wordt ook bepaald of de sieraden wel of niet snel verkleuren. Je kunt je dus ook voorstellen dat de manier van sieraden schoonmaken verschilt en dat het ook averechts kan werken als je voor de verkeerde schoonmaak tip kiest.

  1. Pas op met schoonmaaktips

Ga je op zoek naar hoe je het beste sieraden schoonmaken kunt dan kom je al snel bij eindeloze tips uit, sommige wat moderner dan andere. Het maken van schoonmaakbadjes van zout of het poetsen van zilver met tandpasta of as zijn misschien methodes die vroeger werden toegepast maar zijn vaak niet meer van deze tijd. Deze beschadigen namelijk je sieraden!

Hoe kun je dan wel veilig je sieraden reinigen zonder deze te beschadigen? Kies je voor een veilige allesreiniger, dan weet je dat je sieraad goed schoon wordt zonder het materiaal te beschadigen. Kwaliteit allesreiniger is geschikt voor alle metalen, geeft direct resultaat en brengt tevens een beschermlaag aan. Op deze manier is je sieraad weer goed beschermt en kun je er extra lang van genieten.

 

Dit artikel is geschreven door Coat & Shine.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *