mondmasker
Blog

Stop het virus met een stukje fashion

Er is een tekort aan mondkapjes. Daarom wordt ook opgeroepen om niet medische mondkapjes te gebruiken als particulier. Vanaf juni is het kapje ook verplicht in de trein. Maar je wilt natuurlijk ook er leuk uit zien.

Laten we daarom het virus stoppen met Fashion. In dit artikel bespreken wij met je hoe een mondkapje maakt en hoe jij dit ook nog eens tot een fashion item bekroond.

Het juiste masker voor de situatie

Je hebt keuze uit verschillende mondmaskers, maar welke masker is de beste keuze voor jou?

Een stoffen mondmasker

Het stoffen mondmasker is gemaakt voor iedereen en helpt druppeltjes te absorberen. Druppeltjes in de lucht ontstaan door praten, lachen, niezen en hoesten. Deze maskers zijn ook geschikt voor publieke ruimtes.

Deze maskers zijn geschikt voor iedereen, zelfs voor mensen die niet weten dat zij drager zijn van het virus. De maskers beschermen en zijn dus toepasbaar voor winkelen, reizen met openbaar vervoer, maar ook op kantoor.

Wanneer iedereen leuk stoffen maskers draagt, wordt het dragen van een masker ook normaal. Dat is scheelt weer in de toekomst. Ook kun je deze makkelijk thuis maken.

Medische mondmaskers 

Medische mondmaskers kun je altijd gebruiken, maar je mag ze zeker niet gebruiken. Het tekort aan mondmaskers dwingt ons te kiezen voor stoffen alternatieven. Koop dus ook zeker geen medische mondmaskers.

Gezichtsmaskers

Je kunt ook gebruik maken van een gezichtsmasker. Deze zorgen voor een plastic barrière tussen jou en de wereld. Deze loopt van je voorhoofd tot aan je kin. Misschien niet één van de meest praktische maskers, maar het beschermt wel.

Zelf je eigen mondmasker maken

Een eigen mondmasker maken van stof is absoluut niet moeilijk. Download online een patroon. Haal leuke stof, maar let op dat je deze wel op 60 graden kunt wassen. En je haalt natuurlijk elastiek voor het kapje.

Start met handen wassen en gebruik een steriel naaisetje of ontsmette naaimachine. Speld het patroon op de stof en knip ruim uit. Vervolgens knip je met het patroon ook de voering uit. Stik in de uiteinden een zoompje. Je hebt uiteindelijk een voorkant, achterkant en voering. Naai de achterkant tegen de voering en stik vervolgens de voorkant eraan. Het enige wat dan nog rest is strijken in de vorm en het elastiek toevoegen.

Zo heb je binnen no time een stoffen mondkapjes die voldoet aan jouw wensen en eisen. Een fashion item dat je zelf makkelijk kunt maken en waarmee je het virus kunt stoppen. Dus waar wacht je nog op? Haast je naar een stoffenwinkel en maak een uniek mondmasker.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *