Blog

Waarom zou je een fietstas kopen?

Waarom zou je een fietstas kopen?

Nederland is altijd al een fietsland geweest, maar sinds de elektrische fiets zijn intrede heeft gedaan, gebruiken we de fiets meer dan ooit. Met de elektrische ondersteuning heb je geen last van een beetje tegenwind of een heuveltje. Parkeerproblemen zijn ook verleden tijd.

Je auto parkeren kan soms alleen betaald. Ook is het niet zonder risico om je auto bij een supermarkt of winkelcentrum te parkeren. Het gebeurt regelmatig dat onvoorzichtig winkelpubliek een winkelkarretje of hun eigen autodeur tegen jouw auto duwt dan wel slaat. Resultaat is een deuk of kras op je auto.

Een briefje met naam en adres van de veroorzaker is een uitzondering. Je kunt meestal zelf voor de schade opdraaien. Met een fiets loop je veel minder risico op schade door de onvoorzichtigheid van iemand anders. Naast het voertuig zelf, worden fietstassen ook steeds populairder. In dit artikel vertellen we je waarom je een fietstas zou moeten kopen.

Tassen aan het stuur niet zo verstandig

.Als je boodschappen hebt gedaan, dan moet je de volle tassen met de fiets thuis zien te krijgen. Je kunt de tassen aan je stuur hangen. Dit is echter niet zonder risico. Door het extra gewicht, dat ook nog eens instabiel is, kun je bij een plotselinge beweging of een kuil de macht over het stuur kwijtraken.

Voor je het weet lig je languit met al je boodschappen op het fietspad. Als je extra pech hebt, raak je gewond en moet je zelfs medische assistentie oproepen.

Wat als je even geen alternatief hebt?

Als je even geen alternatief hebt en je de boodschappen aan je stuur moet hangen, zorg er dan voor dat het gewicht over beide kanten verdeeld is.

Als je 1 zware tas aan je stuur hangt, kun je er zeker van zijn dat je fiets instabiel is en dat het risico op een ongeluk nog groter is. Het is verstandiger om in dit geval je boodschappen over 2 tassen te verdelen en aan elke kant van je stuur 1 tas te hangen.

Een fietstas is een veilige oplossing

Het is een stuk veiliger om je fiets te voorzien van een fietstas of fietstassen. Er is keuze genoeg en het ligt aan jouw smaak welke je kiest. De veiligste oplossing is om fietstassen of een fietstas achterop je fiets te nemen. De bekendste variant is een fietstas die naast het achterwiel aan de bagagedrager gemonteerd wordt.

De enkele fietstas is met name praktisch voor woon/werk verkeer waarbij het niet nodig is om zware spullen te vervoeren. Als je zwaardere spullen wilt vervoeren, bijvoorbeeld boodschappen, dan kun je beter kiezen voor 2 fietstassen aan weerszijden van het achterwiel. Je kunt zo 2 keer zoveel vervoeren en door het gewicht netjes te verdelen, blijft je fiets stabiel. Op deze manier kom je veilig thuis.

Regenbestendig geen overbodige luxe

Ook als je de buienradar van te voren geraadpleegd hebt, kun je toch een bui over je heen krijgen. Waterbestendige fietstassen zijn dan geen overbodige luxe. Je boodschappen blijven netjes droog. Dit geldt ook voor de laptop die je in je fietstas naar je werk meeneemt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *