tas
Blog

Welke tas past het beste bij je figuur? Lees alle tips.

Iedereen wil er goed uitzien en daar hoort ook een goede tas bij. Je zou het in eerste instantie misschien niet denken, maar de juiste tas kan net dat ene extra accent geven aan jouw figuur. Een tas is nu eenmaal een onderdeel van je uiterlijk.

Levensstijl

Net als dat bepaalde schoenen bij de ene mens wel passen en bij de ander totaal niet, kies je de juiste tas voor jouw figuur. Niet één die past bij jouw levensstijl – wat mogelijk je eerste gedachte zal zijn – maar één die past bij hoe jij eruit ziet: slank, vol, kort of lang.

Welke vorm?

De truc is een tas te vinden die de tegengestelde vorm van jouw lichaam heeft. Dus heb je een aardige lengte en ben je behoorlijk slank, kies dan voor een tas met een grotere breedte en één die aandoet alsof deze altijd goed gevuld is. Bij een kort en mollig figuur biedt een hoekige of langwerpige tas uitkomst.

De afmeting van de tas

Ook de afmetingen van de tas zijn belangrijk, alleen hier geldt dat je het beste een maat kiest die past bij je figuur. Dus ben je lang, kies dan een grote tas en ben je kort van lengte, kies dan een kleiner formaat.

Voor iemand met veel lengte is de schoudertas van tegenwoordig ideaal. De ruimte tussen de tas en de hengsels is zo gemaakt dat je de tas gemakkelijk over je schouders draagt. Doordat de tas hierdoor op borsthoogte hangt, wordt je decolleté extra geaccentueerd.

Het accent

Waar ligt voor jou het accent dat je wilt laten opvallen of juist verbergen? Heb je brede heupen, dan kun je je tas beter niet ter hoogte van je heupen dragen. Vind hierin een gulden middenweg en laat net dat ene accent extra opvallen doordat je je tas iets hoger of iets lager draagt.

De aanschaf

Tijdens de aanschaf word je altijd op nieuwe ideeën gebracht, daar kom je bijna niet onderuit. Waar bij de ene winkel de tas van jouw keuze net is uitverkocht, word je een andere tas geadviseerd die misschien helemaal niet bij jouw figuur past. Kijk daarom in elk geval altijd in de spiegel en denk er eerst goed over na voordat je de tas daadwerkelijk aanschaft. Bij online bestellen is het belangrijk dat je je aankoop kunt retourneren.

Bron: Mijntassen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *