Blog

3 redenen waarom een vest niet mag ontbreken in jouw kledingkast

De kledingkast van de gemiddelde Nederlandse man herbergt behoorlijk wat verschillende soorten kledingstukken. Zo hebben de meeste mannen T-shirts, broeken en overhemden in hun kast hangen. Daarnaast komen we er vaak een vest tegen. Heb je nog geen vest? Dan wordt het de hoogste tijd om er eentje te kopen. Wij zetten hier 3 redenen op een rijtje waarom een vest niet mag ontbreken in jouw kledingkast.

1. Makkelijk aan en uit te doen
Laten we direct maar beginnen met één van de grootste voordelen van een vest. Je kunt dit kledingstuk namelijk makkelijk aan en uit doen. Dit komt vooral doordat een vest heren meestal voorzien is van een rits- of knoopsluiting. Door de rits of de knopen te openen of te sluiten, trek je een vest binnen een handomdraai aan of uit.

Doordat je een vest makkelijk aan- en uittrekt is dit kledingstuk ideaal voor het wisselende klimaat dat we in Nederland kennen. Vind je het te koud voor een T-shirt, maar te warm voor een trui? Trek dan een vest aan over jouw T-shirt. Als later op de dag blijkt dat het toch te warm is, trek je jouw vest  uit. Een vest is ook handig voor het najaar. Neem je een vest mee op een koude dag? Dan schiet je deze snel aan als je het koud krijgt in jouw T-shirt.

2. Verschillende soorten vesten
Een tweede voordeel van vesten is dat dit kledingstuk verkrijgbaar is in allerlei soorten en maten. Wie op zoek gaat naar een vest, ontdekt dit snel genoeg. Dit kledingstuk wordt allereerst gemaakt van verschillende stoffen. Zo kun je katoenen vesten kopen, maar ook voor een vest van wol kiezen. Kies nooit lukraak voor een stofsoort, maar trek het vest altijd even aan. Op deze manier ervaar je of de stof fijn aanvoelt.

Er zit overigens niet alleen verschil in de stof, want vesten zijn ook verkrijgbaar in talloze kleuren. Je kunt onder meer vesten in een effen kleur kopen, maar je kunt ook voor een vest met patroon kiezen. Tot slot worden er vesten van verschillende merken verkocht. Je komt onder meer vesten van A Fish Named Fred tegen, maar ook vesten van Hugo Boss en Gant.

3. Eenvoudig te combineren met andere kledingstukken
Ben je nog niet overtuigd van vesten na het lezen van de bovenstaande twee voordelen? Dan trekt dit derde voordeel jou mogelijk over de streep. Vesten zijn namelijk te eenvoudig combineren met  andere kledingstukken. Je kunt een vest bijvoorbeeld prima dragen boven een spijkerbroek. Ook boven een chino of pantalon misstaat dit kledingstuk niet. Vesten staan overigens niet altijd bij een broek. Stem de kleuren van beide kledingstukken daarom goed op elkaar af. Wanneer je dit doet, kun je probleemloos een vest dragen boven jouw broek.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *